Bingo – et populært spil gennem mange år

Bingo er bestemt ikke noget nyt fænomen. Spillet menes at kunne spores helt tilbage til det 16. Århundrede, hvor det sås i speciel form i Italien. Senere ses spillet i Frankrig, og i 1920’erne bringer Edwin Lowe igen liv i spillet, da han matcher tilfældigt fundne numre på et kort med tilsvarende numre. Folk får for alvor øjnene op for bingo og resten er historie. I dag spilles spillet stadig både online, i klubber og til familiesammenkomster, og det er ikke for sjov, at bingo stadig er så populært. Spillet samler folk på tværs af kulturer og generationer, da alle kan være med i spillet om at finde tallet på sin bingoplade. Har du savnet det populære spil og mangler bingoplade print, så læs med her om alle fordelene ved bingo. Spillet findes i flere udgaver og går du online, åbner der sig helt nye muligheder. Find bingoplade print i dag og saml venner og familie – så er du garanteret en hyggelig eftermiddag eller aften.

Forskellen på bingo og banko

Ofte forveksler folk de to forskellige spil: bingo og banko. Det er der god grund til, da hovedtrækkene i spillene er de samme. Der er tale om fortrykte plader, hvor tilfældige numre trækkes op af en pose, eller rulles ud i form af bolde af en kugleformet beholder, og derefter skal matches til pladernes tal. Forskellen på de to spil ligger i pladernes opbygning og selvfølgelig i det afsluttende sejrsråb BINGO eller BANKO. En bankoplade består af 3 rækker og 9 kolonner, mens der er 90 numre i bowlen, der kan råbes op af. De 90 numre kommer bedst til udtryk ved begrebet Gamle Ole, som jo bekendt er hvis tallet 90 trækkes. En bingoplade derimod består af 5 rækker med 5 numre, det vil sige 25 tal, mens der kan opråbes 75 tal fra bingobeholderen. Spillene foregår begge således, at der uddeles gevinster til den første der har en hel række besat, 2 rækker besat, og så selvfølgelig den fulde plade. Dermed består spillet af tre runder, hvor flere og flere tal skal besættes løbende. Du kan på internettet finde masser af muligheder for bingoplade print og bankoplade print, så det er bare at kaste dig ud i det. Forskellen ligger i, hvordan pladerne ser ud, så vær opmærksom på de 75 eller 90 tal, så går du ikke galt i byen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bingoplade print er for alle

Er printede bingoplader så kun for mennesker, der har rundet de 75? Nej, er det korte svar. Bingo har jo vist sig at være yderst modtandsdygtigt for ændringer i tiden, folkeslagene og folks interesser især. Bingo har stadig samme hyggeetikette over sig i dag, som det havde for mange år siden. I gamle dage blev spillet måske mere brugt i praktiske henseender til at udpege eller udvælge særlige mennesker eller ting, f.eks. i form af billetsalg, hvis ikke alle kunne få en billet. I dag bruges spillet udelukkende som hyggefaktor, f.eks. op til jul, hvor julebingo er meget populært. Du kan helt sikkert også finde bingoplade print til julebingo på internettet. Og bevares, bingoplade print ses da i højeste grad på plejehjem og medborgerhuse rundt omkring i de små lokalsamfund, men det betyder ikke, at det ikke er sjovt for unge mennesker. Spillet har jo i høj grad også indtaget internettet, hvilket taler for, at også de yngre befolkningsgrupper benytter spillet. At spillet netop er kommet online, vidner om, at det er populært og efterspurgt, hvilket kun er godt. Online eller bingoplade print – bingo er sjovt.

Men bingospillet har nu noget særligt over sig, når det foregår i levende live. Med bingoplade print kan folk opleve den helt særlige stemning, når et forsamlingshus er stuvende fuldt af forventningsfulde mennesker, der har glædet sig til den særlige dag. Oftest ser man skilte med ”Bingo hver tirsdag”, hvilket bevidner om en særlig dag, især nok for byens ældre beboere. Præmierne ved bingoplade print behøver ikke altid være penge. Der er oftest sære og specielle præmier på højkant, hvilket blot giver spillet endnu mere charme. Nogle gange hører man om folk, der har vundet en juleskinke, en frossen and, eller 10 kg. havregryn. Det er den folkelighed, der ligger i bingo- og bankospillet, som det har sin popularitet fra. Så kan onlinespillene selvfølgelig tilbyde jackpots og pengepræmier, men bingoplade print er kommet for at blive, og er et af de eneste spil, som folk stadig samles om at spille.

Vil du skabe lidt ekstra underholdning til den næste familiefest eller sammenkomst med vennerne? Bingoplade print kan også være en sjov gimmick til studiefesten eller fodboldforsamlingen – det er ikke kun for de gamle. Prøv at lave en række sjove præmier eller få en humoristisk person til at kalde numrene, så kommer der hurtigt gang i forsamlingen. Bingoens fordel er netop, at det har et regelsæt, der skal overholdes, men det er så simpelt, så der kan være masser af fri leg. På den måde kan du med printede bingoplader skabe din egen hygge, med bingoen som kerne. Med en hurtig søgning på internettet finder du bingoplade print til enhver begivenhed.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bingo kan også spilles online

Selvom teksten her handler om bingoplade print, så er det værd at nævne, at bingo også har indtaget internettet. Bingo er ikke kun for de ældre, men også den yngre generation har fået øjnene op for det klassiske spil. Onlinesiderne, som har bingo på programmet, har forsøgt at holde fast i noget af den charme, som bingoen bidrager med i det virkelige liv. Du kan for eksempel ikke spille bingo hver aften eller hvor som helst og når som helst. Spillet er ligesom med bingoplade print begrænset til at foregå i et bestemt tidsrum på bestemte dage. Online har du ovenikøbet mulighed for at spille bingo hver dag mellem kl. 20 og 21. Det er siderne BingoSjov, BalletBingo og BingoSlottet, der tilbyder bingospillet i dette tidsrum. På disse sider kan du spille bingo helt gratis, men stadig deltage i kampen om pengepræmier. Vinder du 1 række, får du 10 kr., 2 rækker 20 kr., og fuld plade belønnes med 30 kr. På siderne findes der også særlige ekstrapræmier, som i original bingo, for at holde fast i den klassiske stil.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bingo hos Danske Spil

Som et alternativ til bingoplade print, kan man spille spillet i mange versioner hos Danske Spil. Danske Spil tilbyder både bingo og banko, så det er godt at kende forskellen på de to. I modsætning til traditionelt printede bingoplader, kan du hos Danske Spil vinde store pengepræmier, hvilket kan tiltrække en række nye spillere. De forskellige måder at spille bingo og banko på hos Danske spil ses nedenfor, og der spilles som sagt om 1 række, 2 rækker og fuld plade.

• Gamle Ole er et bankospil, som koster 3 kr. at deltage i. Så får du til gengæld 5 bankoplader og muligheden for at vinde en progressiv jackpot på minimum 1000 kr. Jo flere der deltager, des mere stiger præmien. Jackpotten udløses, hvis der er fuld plade inden de første 50 tal er opråbt.

• Stjernedrys er et bingospil, hvor det koster 18 kr. at deltage. Jackpotten er på mindst 10.000 kr. og udløses, hvis der er fuld plade inden 56 opråbte tål. I Stjerndrys kan du også vinde præmier ved at have 3,4 og 5 rækker, samt hvis de løber lodret eller diagonalt.

• 1 krone bingo, hvor en plade koster en krone, og du har mulighed for at vinde en jackpot på 1000 kr., hvis du har rækken fuld inden 9 numre er offentliggjort.

• Bankohallen, hvor en plade koster 9 kr., og med en progressiv jackpot på 5000 kr.

• Mega Jackpot som er lidt dyrere. Du betaler her 30 kr. for tre plader, og har chancen for at vinde en jackpot på minimum 30.000 kr. Her skal du have fuld plade inden 50 numre, hvis du vil have fingrene i den store gevinst.

Der findes altså en række muligheder for at spille bingo online, hvis man synes at bingoplade print er lidt for gammeldags. Det kan også være, at du mangler nogle at spille bingo eller banko med, og så er Danske spil altså en rigtig god mulighed. Så hvilken form for bingo synes du bedst om? Onlinebingo bliver helt sikkert ikke mindre i fremtiden, og her får du grunden til hvorfor.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hård konkurrence til bingoplade print

Bingoplade print har længe været populært, og er det stadig, men snart kommer der nye boller på suppen. Spillene hos BingoSjov, BalletBingo og BingoSlottet er som bekendt gratis på nuværende tidspunkt, og det er der en helt særlig årsag til. I år 2012 blev det nemlig besluttet, at Danske Spil skulle have monopol på bingospillet, når det kom til rigtige indsatser. Derfor er det kun Danske Spil, der må tage penge for bingospillet. Alle andre spillesteder online, der tilbyder bingo, vil derfor være gratis. Men konkurrencegenet skal findes frem for bingoplade print, da dette monopol fra januar 2018 bliver fjernet. Dermed kan alle onlinecasinoer og spillesteder nu tilbyde bingo og med rigtige indskud og gevinster. For at udbyde bingo online skal firmaet have en dansk licens, hvilket betyder at de bliver reguleret af den danske Spillemyndighed. Dermed kommer der konkurrence til den traditionelle bingo, men mon ikke også den overlever dette, med snart mere end 500 år på bagen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Det sociale i fokus

Det er ingen hemmelighed, at bingo og banko handler om det sociale. Derfor har bingoplade print stadig en fordel og vil altid have det. Der findes nok heller ikke bingospillere på hvert gadehjørne, og det kan være onlinespillenes redning. Det er svært at finde bingospillere nok til et helt forsamlingshus, og det kan være dyrt i lejeudgift, udstyr og præmier at skulle stable et sådan arrangement på benene. Derfor vælger mange at spille online, og spillesiderne prøver da også at kompensere for manglen på det sociale med en chatfunktion. Chatfunktionen finder du på alle de online bingosider, så den må vurderes at være vigtig for populariteten. Med en chatfunktion har spillerne mulighed for at kommunikere med hinanden og måske gejle hinanden lidt op. Danske Spil har endda unikke chattere inde i forummerne nogle gange om ugen for netop at sætte gang i festen. Det kan da give liv til onlinespillene, men bingoplade print og et forsamlingshus giver nu altså en anden stemning.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bingoplade print i fremtiden

Bingoplade print er ikke en uddøende race. Selvom monopolet på onlinebingo for penge udløber ved årsskiftet, så kan onlinebingo og rigtig bingo nogle forskellige ting. Onlinebingo er selvfølgelig et stort plus for dem, der helst vil sidde derhjemme og hygge med en kop kaffe i sofaen. Chatfunktionen giver mulighed for samtaler, det faste tidspunkt giver en følelse af, at man mødes ligesom i real life, men tilråbene og udbruddene må mangle. Der er bare forskel på at trykke på en bingoknap ved fuld plade mod i stedet at råbe med sine lungers fulde kraft ud over et lokale og gå op og modtage den saltede skinke personligt. De store pengegevinster på Danske Spil, og i fremtiden også andre sider, vil selvfølgelig trække folk til, men bingoplade print vil stadig være at finde på Google og andre steder. Derfor vil bingo bestå og nok stadig ses i fremtiden til forsamlinger og møder eller fester. Bingospillene sælges også stadig i høj grad i diverse spilforretninger, og selvom onlinespil er sjove, så er printede bingoplader et godt levn fra fortiden.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

”Ryst posen” og ”Gamle Ole”

Selvom der lige med ”Gamle Ole” refereres til bankospillet, så er disse ord kendetegnene ved bingo. Vi kender alle den summen, du finder i et lokale, hvor der spilles bingo. Nogen brokker sig over, at de ikke får de numre, de har på deres plader, mens andre emmer af spænding, fordi de kun mangler ét tal mere. Med bingoplade print og et rigtigt slag bingo får du netop denne intense stemning, hvor det hele går op i en højere enhed. Ved du ikke lige hvor du skal starte, hvis du ønsker at holde et bingoarrangement, stort som småt? For at komme i gang med bingo privat, behøver du ikke de store remedier. Du skal bruge en tromle, hvor de mange bingotal skal være i. Eller du kan skrive numrene ned på sedler og putte dem i en pose, hvis det skal være lidt mere lavpraktisk. Derudover skal du have en hel række bingoplade print, som du kan finde på nettet. Beslut hvor mange plader, hver spiller skal have. Brug små papirlapper, mønter eller andet til at markere de numre, spillerne har fået opråbt og så er du ellers i gang. Køb lidt sjove præmier og kast dig så ellers ud i eventyret med bingoplade print. Især op til jul kunne det da være en god idé til at få folk op af stolen. Inden længe vil du høre udbruddene ”Ryst posen!” og ”Gamle Ole!”, hvis I spiller banko.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bingoplade print til enhver lejlighed

Der er egentlig ikke så meget, du skal vide, før du kan gå i gang med dit bingoeventyr. Spillet har været kendt i århundreder og kan samle mennesker på kryds og tværs. Børn synes det er sjovt, unge er måske lidt mere skeptiske, og de ældre elsker det. Med printede bingoplader holdes der fast i de gamle værdier, hvor man mødes og hygger sig om noget. Der er ikke tid til at kigge på mobiltelefon imens, for talopråbene går stærkt, så du skal følge godt med. Bingoplade print er ikke kun for ældre på plejehjemmene – det er også en super god idé til firmaarrangementet eller venindehyggen. Hvis du føler det bliver lidt for gammeldags, så overdriv det lidt og køb nogle mærkelige præmier og benyt alle de gode gamle udbrud og floskler. Der må gerne gøres lidt grin med spillet, for det gør kun det hele meget mere hyggeligt. Kernen ligger i opråberen, som gerne må være sjov og spændende. Bingo behøver bestemt ikke være gråt og kedeligt – tværtimod. Der er en grund til, at onlinesiderne har taget tiltaget til sig, og efter nytår vil du blot se endnu mere om bingo og store præmier. Du må selv om, om du vil kaste dig ud i jagten på jackpot med online bingo, eller om du vælger den lavpraktiske model med printede bingoplader. Uanset hvad, så garanterer vi, at det bliver sjovt og at du får et simpelt, men underholdende spil. Din veninde, kæreste, fodboldven, kollega, mormor eller moster vil elske dig for at tage initiativ med bingoplade print, så hvorfor ikke prøve det af? Det eneste du skal være opmærksom på, er at I følger de samme regler. Det er dumt at få lavet 90 numre, hvis du kun har en plade med 75. Så læs guiden her igen og vær opdateret på reglerne – så venter der mange timers sjov med bingoplade print forude. Du kan komme i gang allerede i dag. Med en computer og en printer og et kreativt sind, så har du et kvalificeret bingospil.